Pırasalı ve havuçlu börek tarifim

By İlgininrenklidunyasii - Kasım 28, 2016

Merhaba değerli dostlarım;

Sebze ağırlıklı beslenmeyi seviyorum.Ilgın ile Duru pırasayı yemek şeklinde yemedikleri için, çorbaların ve böreklerin  içinde yedirmeye çalışıyorum. Bu sayede vitamin alıyorlar. Pırasalı havuçlu böreğimi, her yaptığımda severek yiyorlar.Bende anne olarak mutluluk duyuyorum.
Şimdi sizlere böreğin tarifini vereceğim.
Umarım beğenirsiniz.

Malzemeler

Yarım kilo yufka (dilerseniz 1 kg kullanabilirsiniz)


Sosu için;

1 su bardağı süt
1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
1 yumurta

İç harcı için;

3 adet havuç
Yarım kilo pırasa

Üzeri için;

1 adet yumurtanın sarısı





Hazırlanışı; 

Derin bir kabın içerisine 1 su bardağı süt, 1 yumurta ve 1 su bardağından bir miktar eksik sıvı yağı ekleyin ve çırpın.
Tavanın içerisine temizlenmiş,yıkanmış küçük küçük doğranmış pırasaları ve 3 adet rendelenmiş havucu ilave edin.
( Ben yeşil sebzeleri yıkarken mutlaka sirkeli suda 5-10 dakika bekletirim.)
Hafif yağ,tuz,damak zevkinize göre bir miktar baharat ekleyin.Biraz kısık ateşte iç harcı kavurun.




Yufkaları ortadan ikiye bölüp, içerisine sütlü karışımı fırça yardımı ile tüm yufkaya sürün. Soğumuş harçtan bir miktar yufkaya resimde ki gibi serpin ve rulo şeklinde sarın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.Üzerine yumurta sarısı sürün. Ben yumurta sarısına, artan sostan biraz ekledim.Böreğin üstünün daha yumuşak olması için.
200 derece önceden ısıtılmış fırında, böreklerin üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.











  • Paylaş:

You Might Also Like

18 yorum

  1. Ellerinize sağlık tam benlik bir börek 😊

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum :) Beğenmene sevindim.Sevgilerimle canım :)

      Sil
  2. Elinize sağlık çok güzel görünüyor 😊. Pırasalı böreğe bayılırım 😊.

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Zehracım çok teşekkür ediyorum :)) Bende çok seviyorum.Sevgilerimle :))

      Sil
  3. Elinize sağlık harika görünüyor :)

    YanıtlayınSil
  4. Bu boregin icine patates de cok yakisiyor. Hep patateslisini yapiyorumm. Pirasa sevmeyince 😁😁
    Ellerine saglik

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Patatesli börekte güzel oluyor katılıyorum :))) Teşekkür ederim.Sevgilerimle.

      Sil
  5. Kızımın tarifini aldım. Pırasa elle açma böreklerde de kullanılıyor. Yakışmasa onca zahmete katlanırlar mıydı?Ben havuç koymuyordum, ama çok mantıklı, havuç da yakışacaktır. Emeğine sağlık Banu kızım. Tarif için teşekkürler. Yavrularını ve seni sevgiyle öpüyorum kızım :)

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Ablacım elde açma börekte bir başka :))) Havuç ve pırasa birbirine yakışıyor :) Çok teşekkür ediyorum değerli ablam benim. Benim ablam yoktu sen oldun cansın sen :) Bizde seni kucak dolusu öpüyoruz ve kucaklıyoruz. Sevgilerimle :)

      Sil
  6. çok leziz görünüyor canım eline sağlık <3

    YanıtlayınSil
  7. harikaaaaa ellerine sağlık Banummmm

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Tigrissim değerli yorumun için teşekkür ediyorum cansın sen :)

      Sil
  8. Görüntü gerçekten çok güzel eminim lezzeti de öyledir. Eline emeğine sağlık

    YanıtlayınSil